Werd er een beetje zenuwachtig van

Ik zit achter een auto. Ik heb mijn camera op het autoraam gericht en daar doorheen stel ik scherp op een muur. Dat is de opdracht: neem een voorgrond, maar stel scherp op de achtergrond. De muur is bruin en vol kleine steentjes.
Open Studio waar ik mijn camjo opleiding doe, zit middenin een industriegebied. Met rare lege veldjes en zielloze panden vol grauwe bedrijven.
Het valt niet mee om alle steentjes scherp te krijgen. Net als het is gelukt wandelt een groepje mannen mijn beeld in. Ze zijn allemaal kaal en dragen hoekige truien. Ze roken. Ze zien mij niet, mijn camera ziet hen wel, ik heb ook al op de rec. knop gedrukt, van schrik. Ze kijken loerend om zich heen. Dit is het soort man dat gevaar ruikt, zelfs als dat gevaar op haar hurken achter een auto zit.
De opname is klaar. Ik klik de camera los, klap het statief in, zoals het me is geleerd. Dan wandel ik enorm onopvallend de hoek om en stop niet tot ik weer in de klas zit.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.