Schrijven is voor mij meer dan alleen verhalen schrijven. Het gaat ook om het zien van verhalen. Om het verbinden van een verhaal met een plek, met een onderwerp. Zo maakte ik samen met de vormgevers van KochxBos onlangs een escaperoute voor Kasteel de Haar.

Maar ik maak ook verhalen op maat. Met groepen. Via de Schrijverscentrale bijvoorbeeld. Maar ik geef ook les aan de Schrijversacademie.
Meer weten? Mail me.

Performers Magazine

Al jaren schrijf ik het interview: Hoe doet ie/ze het? Waarbij dappere musici vertellen hoe ze hun leven vormgeven. Meedoen? Stuur me een bericht.

Performers Magazine – Hoe doet ie het?

Voor het maandelijkse Sena Performers Magazine voor uitvoerende kunstenaars schrijft Jowi de rubriek ‘Hoe doet ie het?’. Daarin vertellen muzikanten openhartig hoe ze hun kostje bij elkaar schrapen (en waaraan ze het vervolgens weer uitgeven).

Uitkrant Amsterdam

Voor de Uitkrant Amsterdam schrijft Jowi regelmatig lifestyle artikelen en interviews. Een greep: Oktober 2015 (p10 ev) Paradijsvogels uitgestorven? Nee hoor, Amsterdam zit nog steeds vol met deze mooie mensen – van wild en excentriek tot supersophisticated. September 2015 (p10 ev) Amsterdam is de ultieme voedingsbodem voor talent in alle soorten en maten. Van sport … Lees door

DeLaMar

Voor de brochure van het DeLaMar, die elk kwartaal verschijnt, schrijft Jowi interviews en artikelen over de voorstellingen van dat seizoen.    

Boekie Boekie

Boeke Boekie is een tijdschrift voor kinderen die van lezen, schrijven en tekenen houden. Jowi schreef voor Boekie Boekie onder andere het verhaal ‘Otto de superheld’ en maakte samen met Mark van Huystee een geluksvogelboekje. Dit boekje is niet alleen leuk om te lezen; je kunt er ook van alles mee doen. Daarmee dwing je … Lees door

Tirade

Jowi publiceerde verhalen in de edities 409, 415 en 421 van literair tijdschrift Tirade.

Revisor

Op 20 oktober 2015 verschijnt de nieuwe Revisor, met daarin het verhaal ‘Vliedende kracht’ van Jowi.

Column Kleine Maatjes

Jowi schrijft een vaste column voor Kleine Maatjes; het tijdschrift van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC).    

Tijdschrift Lezen

Voor tijdschrift Lezen schreef Jowi meerdere stukken, waaronder een interview met Pieter Steinz.

FD

Essay over integriteit.

NRC Next

Serie zomerverhalen in NRC Next over jeugdherinneringen.

NRC Handelsblad

Verhaal bij een foto van Erwin Olaf in M Magazine NRC Handelsblad .