Rondje voor de hele zaak

We hebben al jaren geen bel. Wel een klopper, maar daar kunnen de meeste kinderen niet bij. Die hangen dan ondersteboven aan de boot om vanaf de stuurhut toch bij die klopper te kunnen, wat grappig is; meestal staat de deur namelijk gewoon open.
Nu is er dus een bel. Met zo’n klepel eraan van stoer touw. Waardoor ik meteen denk aan de duistere kroegen van vroeger waar heel soms zo’n bel klonk. Kwam er een rondje voor de hele zaak. Volgens mij liep de barman dan met een blad bier rond. Moest je goed opletten, anders had je dat rondje gemist. Soms zag ie je niet, de barman, zag hij alleen zijn vrienden, met dat blad van hem. Had je alsnog pech.
Nu heb ik een afspraak met Huda gemaakt. Voor een terrasje in de nieuwe tijd. We moesten reserveren dus ik denk wel dat het goed gaat. Maar voor het het geval er iets misgaat neem ik mijn scheepsbel mee.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.