|

Ik vroeg een beurs aan

Ik moest een gesprek voeren met een commissie. Het ging over een voor mij nieuw gebied van schrijven; met elementen als film, interactieve film, digitale literatuur, Storytelling. Inzet was een beurs die ik had aangevraagd. Een beurs om Olivia tot scenario om te bouwen en om artistiek onderzoek te doen naar de grenzen van verhalen schrijven en de connectie met andere media. Oftewel om niet alleen buiten de lijntjes te schrijven, maar gewoon dat hele papier achterwege te laten.

Het gesprek was maar twintig minuten en begon best goed. Ik vertelde mijn plan, er werden vragen gesteld waar ik wat aan had. Ik maakte aantekeningen.

Toen was er iemand die vroeg waarom ik nog niet alle filmpjes van idfa doclab had bekeken, waarom ik alleen met ‘mijn vrienden’ ging praten, waarom ik de weg in de digitale filmwereld niet al kende. Waarom ik bovendien interactief en film door elkaar haalde, ‘alsof dat hetzelfde is.’

Het deed me denken aan de universiteit, waar heel veel huiswerk maken het ook altijd wint van ‘beginnen waar je hart ligt en goed opletten onderweg’.

Ik vond het antwoord geven lastig. Er was nogal veel om me tegen te verdedigen opeens (en we hadden nog zes minuten), bovendien is het een verschil in basisopvatting. En vertrouwen. Vertrouwen dat ik misschien die ene wereld niet ken, maar die andere wel.

Ik fietste weg, blij dat ik mijn fijnste stevigste laarzen aan had gehad en niet die nieuwere die mooier zijn, maar niet genoeg ‘cowboy’ voelen. Ik belde mijn vader, op de studio ging het brandalarm af terwijl ik net een boterham at.

Het hangt misschien ook van het vervolg af. Als ik een onderzoek ga doen, dan is dit het begin. Gaan jullie reacties op dit verhaal meedoen in het filmpje dat ik maak over deze digitale blog met dit interactieve verhaal, waarbij ik misschien wel iemand anders laat inspreken, een personage wellicht, een prachtige blonde vrouw, precies zoals één van mijn vrienden me aanraadde: ‘een lekker wijf want dat zien mensen graag’.

Een lekker wijf dat begint met het aanvragen van een beurs bij een commissie en wordt weggestuurd om huiswerk te maken. Omdat ze pumps draagt natuurlijk. Waarna ze een verhaal schrijft en maar meteen naar Hollywood vertrekt omdat ze in Nederland de weg in de digitale wereld steeds kwijtraakt aangezien haar kaart nog met de hand geschreven is. Wat haar op geheel nieuwe plekken brengt.

Uitslag rond de kerst.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.