Overzicht

Met Joukje had ik het over ‘ergens boven hangen’. Dat het dé manier is om iets van boeken of de wereld te snappen. Dat er alleen maar recensies mogen worden geschreven door mensen die dat kunnen. En dat het – in ieder geval wat de wereld betreft – lastig is om het nu te doen. Omdat we er zo in zitten met zijn allen.
En toch, toen gisteren bekend werd dat Theaterfestival Boulevard niet doorging, hing ik er even boven. Ik zag mijn zomer verkleuren, bleker werd het, meer wit en geel. Geen intense theater elfdaagse, geen interviews, geen nieuwe contacten, niet die opwinding elke dag. Schrijftijd, troostte ik mezelf (dat is trouwens niet ‘erboven hangen’, ik denk altijd ‘schrijftijd’, als er iets niet doorgaat).
Tot de zomer kan ik het dus zien. Verder is het leven een rommeltje. Maar daar hebben we ook iets op verzonnen. We zien elkaar aan het einde van de middag hopelijk, Joukje en ik. Met anderhalve meter ertussen, in het midden van de stad, op de Dam ofzo. Biertje erbij. Wat nou erboven hangen. Gewoon, hangen.

 

Als je trouwens een schrijfopdracht wilt doen, check dan deze, of bijvoorbeeld deze. Je krijgt gratis feedback in Coronadagen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.