Lek

Een keer per jaar woon ik een periode niet op een boot maar in een hele lange, tochtige caravan. Zo eentje die je in een opwelling in de zomer kocht toen je verliefd was en op je allerdunst en die nu vol blijkt te zitten met nare schimmeltjes (en die ene broek past ook al niet meer).

De hele boot lekt. Het is buiten kouder dan binnen en de condens weet zich geen raad en drupt uit het dak. Juch. Een echte oplossing is beter isoleren. Een tijdelijke oplossing is luikenkappen erop voor meer isolatie. Maar ik vind die kappen stom, want dan is de boot zo donker.

Maar goed. Ze liggen erop, sinds gistermiddag, de kappen. Er is geboend op het dek, de lichtkoepels zijn minder groen, opdat ze zoveel mogelijk licht doorlaten en dat helpt niet veel, dus hebben we nu, ik denk dat het al behoorlijk licht is buiten, de lampen aan. Meer dan ooit zitten we in een nest. Een donker nest. Maar hé, wat zit daar op mijn schoot? Een pluizig kuikentje dat naar een filmpje op mijn smartphone kijkt. Verder is het droog. Ik ga die ene broek even passen.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.