Ei nummer 18

Gisteren had ik een zoombijeenkomst met 35 mensen. Het was verleidelijk om niet meer te luisteren en alleen te kijken naar al die werelden. Al die boekenkasten, ramen, tafels, voorbij sluipende huisgenoten. Daarna belde ik met mijn vader en zette de camera op ‘de andere kant’, waarna ik hem op een tocht door de boot nam. Ik heb uiteindelijk boontjes met hem gesneden, maar voor die in de pan gingen werd er bij hem aangebeld: de buurvrouw met eten.
Daarnet kocht ik bij de bakker paaseitjes die we in de tuin van mijn schoonmoeder gaan verstoppen, dan heeft zij ook iets te zien als ze door haar raamscherm kijkt. Het echte beleven zit in je hoofd, wat dat betreft lijkt deze tijd veel op schrijven.

Dit is de opdracht: schrijf een verhaal over iemand die een ei vindt en zich afvraagt hoe het daar komt.

Wil je feedback op je ei-tekst? Stuur me je verhaal, max 750 woorden.
De beste tekst maakt kans op een gesigneerd nieuw boek (Beste broers heet het, komt heus binnenkort uit)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.