|

Soms moet je dingen geloven die niet helemaal kunnen

  Vandaag wordt mijn moeder geopereerd. Een nieuwe tumor, bij haar schouder. Ik zit met Milo bij de computer, hij kijkt weerwolfliedjes op mijn telefoon. Straks gaan we met tram en trein en Woek naar Leiden. Vooral die tram, daar verheugt Milo zich op. En op een eitje.
  ‘Even schrijven Milo.’
  ‘Eitje mama.’
  'We hebben geen eitje Milo, dat zijn we vergeten te kopen.'
  'Ik wil het toch.'
  En ik wil het ook. Een eitje.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Dag Jowi,
  Ik volg jouw blog met veel belangstelling, om verschillende redenen. Ten eerste ken ik je: ik was studente bij je vader Peter in 1987 en 1988. Zijn gastvrijheid en steun waren geweldig voor mij, ook die van Helbertijn. Ik kende jou en Bart als tieners. Door jouw blog en ook een email van Peter kwam ik erachter dat Helbertijn aan kanker leed. Ik heb onlangs een PDF-brief gestuurd. Ik hoop Peter en Helbertijn in april of mei te zien, wanneer Paul en ik naar Nederland komen.
  Maar ik ben ook bezig met schrijven, zo ook mijn man Paul en onze beide kinderen, Sam en Sien. Paul is met grote dingen bezig, bij mij komt het niet verder dan korte verhalen, maar een paar zijn wel uitgegeven en ik win prijzen in schrijfwedstrijden, waarvan er heel veel zijn in Australië.
  Dat je zulke persoonlijke dingen in je blog noemt, zoals Helbertijns kanker, is gewoon zoals het hoort. Mensen willen nu eenmaal erachter komen wat voor mens jij bent. En jij bent de dochter van Helbertijn. En de moeder van Milo. Ik bewonder jouw kracht en energie en bekwaamheid. Ik leer door jouw stukjes te lezen. En je deelt jezelf met anderen: iets wat ik zelf moeilijk vind, in ieder geval op de manier waarop jij dat doet.
  Ik hoop dat je het niet te brutaal vindt dat ik je benader.
  Blijf zo doorgaan, Jowi, en ik wens je heel veel succes met je nieuwe project.
  Françoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.