Het Zeemeermeisje komt

Morgen komt het Zeemeermeisje. Een meisje dat op het dak van haar huis een oude vrouw ontdekt, in een tent. Ze gaan elkaar helpen, zelfs als dat bijna onmogelijk lijkt.
Een zacht verhaal denk ik, zonder haakjes, zonder ‘ik heb het allemaal zelf meegemaakt’. Hoewel ik het huis van Huda gebruikte en het dak van café het Loosje. En de boot naar Schotland, en nou ja, eigenlijk heb ik het wèl meegemaakt, allemaal. Omdat ze me meenam, Miki. Omdat ik samen met haar over de Nieuwmarkt liep met dat gevoel dat ik ook had toen ik er net woonde. Bewondering, en trots, dat het zomaar kon en mocht, temidden van die mooie oude huizen wonen, onderdeel zijn van een stad. Ga het maar lezen. Of voorlezen. Duik ik nog even die stad in.

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ben net begonnen in het verhaal, maar “zag” haar lopen en was inderdaad benieuwd of ze boven het Loosje zou gaan wonen. Ik drink hier graag een wijntje met mijn vriendin als we in Amsterdam zijn. Het was haar stamkroeg.

    wat leuk om te lezen én ben zeer benieuwd naar Schotland, daar hou ik ook van.

    Mee eens met je blog over kinder/9-99 boeken, ik lees ze graag, voor mijn werk maar ook omdat ze zo mooi beeldend en fantasievol zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.