Haren hoeden

‘Een kattenbak, van die plastic zakken, grit – niet te goedkoop, dat stinkt erger – en oh ja, doe er ook maar poezenbandjes bij.’
Nooit gedacht dat ik nog eens een poezenuitzet zou kopen. Dankzij mijn verleden als kraker en algemeen armoedzaaier bestonden vroegere kattentoiletten uit oude verfbakken, en grit? Bij een woonwagen heb je geen kattengrit nodig.
Maar goed, ook nooit gedacht dat er twee naakte snuiters door mijn boot zouden sluipen, omdat ze elkaar proberen te overtroeven in rustige aantrekkelijkheid, opdat de poesjes (iets minder bang, maar nog voorzien van een gezonde portie achterdocht) als vanzelf op ze af komen huppelen.
En ja, als je dan heel stil gaat zitten, dan wil het ene jongetje net iets voor het andere en het andere kan dan net even gemeen in die blote billen knijpen, waarop de ene het weer net iets te hard, want beledigd, op een brullen zet.
Poesjes in de gordijnen, jongetjes achter het behang.
‘Dit,’ zeg ik streng, ‘is een poezenbandje. Degene die het poezenbandje heeft, is die dag de hoeder van de poesjes. Hij mag het dichtste bij zitten, hij geeft ze eten, hij aait ze. De ander luistert naar de poezenbandjeshouder. Morgen wisselen we om.’
Ernstig knikken de jongetjes. Vinden ze een goeie deal.
Nooit gekocht, zo’n poezenuitzet, maar hándig dat het is.
Nu nog even de poezen toespreken, want op de mat poepen, dat is heel oncool. En ik ben de andere poezenbandjeshouder. Dus.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. lieve jowi, ineens waren we olivia aan het herlezen en dacht ik weer aan jullie en kijk, je bent er nog en je gaat geweldig. 🙂 fijn.
    ik zag je filmpje over schrijven. mooi. en een bevestiging voor me, zie je nou wel, ik ben geen schrijfster. en dat is ook prima. ik dacht het al. 😉
    ik bladerde wat door je blog, en zag een hele grote milo! <3
    fijnheid allemaal. 🙂
    liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.