Ufo

We waren natuurlijk de Brooklyn Bridge over gewandeld, omgeven door nogal veel andere toeristen. Maar het mooie van Manhattan: dat water, die lucht. Daar stond niemand, dus daar konden we allemaal naar hartelust naar kijken.
Toen Brooklyn en een busrit door de streng Joodse wijk, waar mannen liepen met krullen langs hun gezicht en dat niet alleen, ze hadden ook harige hoog gerande hoeden op, die als net gelande dikke ufo’s op hun hoofden wiegden. De vrouwen er iets achter, met pruiken en hoofddoeken en lange rokken die allemaal in dezelfde winkel waren gekocht. En ik dacht: wat moet het fijn zijn om, als je er zo uitziet, in deze wijk te wonen. Waar iedereen er zo uitziet. Waardoor je in de meerderheid bent. Waardoor je je wereldbeeld kunt baseren op jezelf. Waardoor niet jij raar bent, maar de rest. De ufo- en pruiklozen.
En daarna vroeg ik me af of ‘fijn’ het goede woord was, maar toen arriveerde de bus al in Hipsterville: Williamsburg. Daar zag iedereen er weer heel anders uit, dat was de mode.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.