Tikje rood

Boekhandel Broese zit naast de Utrechtse bieb waar ik straks lesgeef, ik ben te vroeg. Het is lunchtijd en was er niet een koffiecorner in Broese? Ik draaf naar  binnen, zo de Young Adult boeken in. Geen koffiecorner te zien maar ja, nee, als ik er dan toch ben kan ik meteen even kijken of mijn boek er ligt…Er ligt een boek van me, Schat onder de stad bij de Young Adult boeken. Hoera!
Maar waar is Weg? Weg is weg.
Ik aarzel. Ga ik dat vragen? Gênant, naar je eigen boek informeren.
De man bij de informatiebalie kijkt me uitnodigend aan. Zoekende klant, het straalt van me af. Een nanoseconde wil ik me ook zo voordoen. Als een geïnteresseerde lezer op zoek naar dat ene geweldige boek. U weet wel, in de top 5 van de Volkskrant. Er is nu zelfs een stickeractie op Facebook.
‘Ik zoek mijn boek,’ zeg ik zachtjes. De man haalt er een collega bij en ik moet het nog een keer zeggen, wat mijn wangen nog wat roder maakt. De computer vertelt dat er best wat Wegs zijn verkocht, dat ze hier zouden moeten liggen. ‘Eerst lag er daar een stapeltje’ wijst de collega naar de tafel ‘leuke boeken’.
Maar nu staan ze in de kast, vervolgt ze, echt waar, kijk daar. Of nee. Daar. Of nee. Daar! Ze vist twee Wegs uit een hoekje. Verkeerd weggezet.
Ik bedank en kijk op, recht in het gezicht van Koos Meinderts die blij verrast ‘Wat doe jij hier?’ vraagt.
‘Lunchen,’ zeg ik zo vanzelfsprekend mogelijk.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.