Opdracht 8 Kunstliefde

Je hoofdpersoon heeft een intense liefde voor een bepaald schilderij, kunstwerk of historisch object.
Ga dus, in de rol van je eigen hoofdpersoon, online zoeken naar een ‘liefdesobject’. Hier bijvoorbeeld.
Heb je een object gekozen? Zet het op je bureaublad. Voel de liefde. Doe research, maak aantekeningen. Eigen je de kennis toe.
Is er geen informatie? Verzin dan iets. Een overtuigend verhaal dat hoort bij het kunstobject van jouw keuze.
Bedenk ook wat voor een soort liefde jouw hoofdpersoon koestert. Is hij lyrisch, ingetogen, een kenner?

Zet je wekker op tien minuten. Schrijf een monoloog waarin je hoofdpersoon zijn liefde betuigt. Een begin of einde is niet nodig.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Opdracht 8 Kunstliefde

  1. Gerald van Wilgen

    OK:

    Een fluiter die de wereld vernietigt. Een fluiter die het einde van de onschuld inluidt. Een fluiter die ons een reflectie biedt. Een fluiter die niet van het leven geniet. Een fluiter ontsproten uit het brein van een schilder. Een fluiter die de wereld op zijn kop zet. Een fluiter die nooit de liefde zal kennen. Een fluiter die altijd alleen zal blijven. Een fluiter die ons altijd zal blijven aankijken. Een fluiter die nooit hongerig zal zijn. Een fluiter die ons de waarheid toont. Een fluiter zonder lucht. Een fluiter zonder speeksel. Een zwijgende fluiter. Een fluiter die alleen maar staat. Een fluiter in mijn uniform. Een fluiter voor altijd gevangen. Een fluiter zonder school. Een fluiter die naar de wijn alleen kan kijken. Een fluiter in een raam dat toegang biedt tot een wereld die we helemaal zijn vergeten. Een fluiter die de pest heeft meegedragen. Een fluiter die altijd op ons wacht. Een fluiter die in mijn dromen verschijnt en alleen maar mars muziek speelt. Een fluiter die op zoek is naar zijn naam. Een fluiter die de schilder eist zijn ouders ook te verven. Een fluiter wiens ansichtkaart ik had gekocht in het Musee d’Orsay jaren geleden met de gedachte dat als ik ooit kinderen zou krijgen hij boven hun bed zou hangen. Een fluiter die nu ingelijst in een kast ligt onder het stof en de kattenharen. Een fluiter die voor altijd zal zwijgen ook als ik in het graf lig. Een fluiter die tot aan het einde der tijden mij telkens-weer zal aanstaren daar waar ik in een andere hoedanigheid mag verschijnen.

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fifer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.