Griezelen, schrijfopdracht 17

Recept voor een thriller

Na een weekend vol eieren en zwaaien in tuinen keerde de rust terug. Maar niet voor kind x van tien jaar oud. Want dat kind heeft een geheim. Dat heeft afgelopen weekend iets gezien, iets meegemaakt dat het móet vertellen. Maar aan wie? Iedereen is verdacht.

  1. Bedenk wat het geheim is.
  2. Schrijf panisch. Binnen nu en het einde van de pagina moet het kind een besluit nemen. En het zal waarschijnlijk drastisch zijn. Of zegt het kind toch maar niks?

Eventuele vervolgmogelijkheid:

  1. Laat een volwassene op enig moment het pad van het kind kruisen. Schrijf over deze persoon. Mag heel bedaard. Het hoeft zelfs alleen maar zijdelings over het geheim te gaan.

Wil je nu door aan die thriller? Gebruik dan de daisy chain. De buurman van persoon nummer 2 zet net de vuilnis buiten als er iets cruciaals gebeurt, de buurman gaat naar binnen en vertelt het argeloos aan zijn vrouw. Zijn vrouw gaat boodschappen doen en ziet bij de komkommers een oude lover, die toen al een bad babe was. Omdat de buurvrouw verder niets meemaakt in haar leven, vertelt ze het aan haar lover, die tegenwoordig huurmoordenaar is. Etc.

 

Regelmatig plaats ik hier een schrijfopdracht. Wil je gratis feedback, heb je vragen of wil je kans maken op een boek?  Mail me!