Dit inspirerende handboek is voor iedereen die theater wil maken met kinderen en jongeren. In vier eenvoudige stappen laat het zien hoe iedereen mee kan spelen. En ook hoe iedereen regisseur kan zijn, met of zonder theatermaak-ervaring.

Theater maken op school

Theater maken op school gaat dikwijls over het kopen van een script en het verdelen van de rollen. Die verdeling en het regisseren dat erop volgt, is op zichzelf al lastig genoeg. Hoe houd je het bijvoorbeeld spannend voor de hele groep? Dat is een van de vragen waar dit boek een antwoord op probeert te geven.

Praktisch handboek
Er zijn meer soorten theater dan alleen teksttheater en er zijn verschillende manieren om over theater te denken. Daar gaat dit boek ook over. Over een open blik, een kunstenaarsblik. Over lef hebben. Het is een praktisch boek, geschikt voor iemand die meteen wil beginnen, met of zonder ervaring.

Uit de praktijk van Max.
Dit boek hoort bij de werkwijze van theatergroep Max.. Er staan voorbeeldlessen in van Dorien Folkers, hoofd educatie en theaterdocent. Ook wordt er beschreven hoe Moniek Merkx, artistiek leider, te werk gaat. Er staan zelfs een paar kant-en-klare formules in voor het maken van een choreografie. Of een tekst.

Eenvoudige stappen
Maar bovenal helpt dit handboek de docent in eenvoudige stappen een manier van denken, kijken en werken te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat het voorgeschreven theater ‘eigen’ theater wordt. Eerste hulp bij theater wil nieuwsgierigheid wekken naar andere vormen van theater en er tegelijkertijd voor zorgen dat je niet verdwaalt in bergen associaties en (kinder)ideeën. Praktisch en inspirerend!

Meer info en bestellen: http://www.eerstehulpbijtheater.nl

Eerste hulp bij theater
Uitgeverij Scala

terug naar boeken